Vaartstraat

Beschrijving

Straat die van de Prinses Elisabethlaan naar de Steenovenstraat loopt. Aangelegd rond de eeuwwisseling, genoemd naar het kanaal of de vaart Brugge-Oostende.

Rijbebouwing opklimmend tot het begin van de 20ste eeuw. Nummers 17-19, enkelhuizen opgetrokken volgens een repetitief schema. Twee bouwlagen en telkens twee traveeën onder zadeldak. Gecementeerde beschilderde lijstgevels. Getoogde muuropeningen met deels bewaard houtwerk.

• CUYPERS J.M., Bredense straatnamen, in Jaarboek Ter Cuere, 1994, p. 69.

Bron     : Delepiere A., Devooght K., Gilté S. en Vanneste P. 2011: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Bredene, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL50, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Devooght, Kristien, Gilté, Stefanie, Vanneste, Pol
Datum  :