Vereningingstraat

Beschrijving

Korte straat die de Sportstraat met de Polderstraat verbindt, daterend uit het interbellum. In 1936 reeds gekend onder de huidige naam.

Eenvoudige rijbebouwing van meestal twee traveeën en één of twee bouwlagen onder zadeldak, opklimmend tot het interbellum. Nummer 19, éénlaagse woning onder geknikt zadeldak, geprofileerde gootlijst. Band omlopend rond de bovenzijde van de rechthoekige muuropeningen. Dakkapellen onder een gebogen lijst met gestrekte uiteinden. Nummer 21, woning van twee bouwlagen uit rode bakstenen met gebruik van witgeglazuurde stenen voor de band en strekken boven de getoogde muuropeningen. Nummers 1-5, eenheidsbebouwing van twee bouwlagen, met rechthoekige muuropeningen onder betonlatei. Aan noordzijde tevens appartementsgebouwen uit de jaren 1980.

• CUYPERS J.M., Bredense straatnamen, in Jaarboek Ter Cuere, 1994, p. 69.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien