Poverstraat (Sint-Martens-Bodegem)

Beschrijving

Landelijke kronkelende straat vertrekkend van op de Schepdaalstraat in Sint-Martens-Bodegem en lopend in zuidelijke richting naar het gehucht Zibbeek in Schepdaal. De weg volgt het tracé van de Molenbeek die een samenvloeiing is van de Zibbeek en de Plankenbeek op de grens met Schepdaal en die in noordelijke richting langs de Poverstraat loopt.

Ten tijde van de inventarisatie in de jaren 1970 nog verschillende resten van landelijke bebouwing en heden vooral nieuwbouw uit de 20ste eeuw. Op de hoek met de Schepdaalstraat gelegen gerenoveerde boerenwoning (nummer 2) 1903 gedateerd door jaarankers.

Auteurs: Verwinnen, Katrien