Wulpjesweg

Beschrijving

Licht bochtige weg tussen de Blankenbergsesteenweg en de Sint-Jansvliet. Maakt deel uit van een kleine verkaveling op de wijk Harendijke in de uiterste oosthoek van Wenduine en aansluitend bij de bebouwde kom van Blankenberge. De naam verwijst naar de beek het Wulpje of "’t Wulpkin" zoals vermeldt in de 15de eeuw, ook Sint-Jansvliet genoemd. De beek verbindt de Bommelzwin met de Blankenbergse Vaart.

Vrijstaande bebouwing onder meer bestaande uit kleine villa's opklimmend tot de jaren 1920-1930. Op de hoek met de Lemallaan staat uit die periode een opmerkelijke elektriciteitscabine.

• LEPEER L., Vin Dune an de Zee, Wenduine, 1974, p. 193.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia