Bund

Beschrijving

Lange straat met grillig parcours in Ekeren-Centrum tegen de ringspoorweg aan gelegen, lopende tussen de Driehoekstraat en Oostergeest. Gesloten bebouwing van twee bouwlagen onder zadeldak afgewisseld met enkele blokken van drie bouwlagen onder plat dak, uit tweede helft 20ste eeuw. In de eerste helft van de 20ste eeuw bestond deze buurt genaamd 'Bunt' uit landwegen die nauwelijks bebouwd waren, uitgezonderd de twee driestellen van woningen op de huidige nummers 45-49 en 51-55 die in 1923 gebouwd werden, en wellicht nog enkele kleinere panden. De maatschappij Antverpia begon in 1947 met aankoop van gronden voor verkaveling. In 1959 telde de wijk Bund 350 woningen. Topografische kaart van Belgiƫ, Militair Cartografisch Instituut, 1928.

• HAVERMANS A.-M. 2007: Wie zaait zal maaien. Antverpia en Sint-Mariaburg, Antwerpen, 36.

Auteurs: Cappuyns, Toon