Villapark

Beschrijving

L-vormige straat tussen de De Beukelaerlaan en de Veltwijcklaan. Ze is vermoedelijk gelijktijdig met de De Beukelaerlaan aangelegd op de plaats van het voormalige landgoed "Cuylen", dat in 1920 verkaveld werd door de beheerders van de koekjesfabriek De Beukelaer. Het zuidelijke straatgedeelte tussen de De Beukelaerlaan en de Pastoor Vosstraat, heeft het karakter van een bebost park, oorspronkelijk ingenomen door drie monumentale villa’s, in 1920 opgetrokken door de families De Bie en Donnez. "Villa Zonneweelde" en "Villa Bloemenhof" zijn bewaard, "Villa Rozenhof" werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vernield.

Auteurs: Cappuyns, Toon