Wijngaardstraat

Beschrijving

Landelijke straat lopend in noordelijke richting in het verlengde van de E. Eylenboschstraat vanop de Ninoofsesteenweg tot op de grens met Sint-Martens-Bodegem waar de straat verder loopt als Schepdaalstraat. Reeds op de Ferrariskaart (circa 1770-1778) was dit een verbindingsweg tussen Schepdaal en Sint-Martens-Bodegem. Al ten tijde van de Atlas der Buurtwegen (circa 1841-1850) "Wyngaerdstraet" genoemd. Landelijke straat met voornamelijk bebouwing uit de 20ste en 21ste eeuw en nog enkele resten van de oorspronkelijke agrarische bebouwing. Bijvoorbeeld nummer 123 geregistreerd op het kadaster in 1911 als L-vormige hoeve. Nummer 153 is een voormalige hoeve met het gecementeerde woonhuis ten westen van de straat en de stal en langsschuur ten oosten van de straat.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Dilbeek, Afdeling VI (Schepdaal), 1911/5.

Auteurs: Verwinnen, Katrien