Kerkstraat

Beschrijving

De Kerkstraat vertrekt van aan de kerk, vanwaar de benaming en loopt in noordwestelijke richting naar de Kruisstraat; ze bestaat in feite uit twee delen, een eerste deel van aan de kerk tot de Keizerstraat; dit deel vangt aan als aarden voetweg, heeft buiten de voormalige parochieschool geen bebouwing en volgt de grens van het Groot Park. Het tweede deel loopt van de Keizerstraat naar de Kruisstraat en was op de Poppkaart van circa 1860 nog zo goed als onbebouwd. De nu aanwezige vrijstaande bebouwing is tot vandaag beperkt en op enkele uitzonderingen na vrij recent.

Auteurs: Dewinter, Jos; Kennes, Hilde