Gerarduslei

Beschrijving

Straat gelegen in de wijk Sint-Mariaburg en lopende van het Van De Weyngaertplein tot aan de Lodewijk Andersonstraat. Aangelegd na de aankoop door maatschappij Antverpia van de Schepersvelden; afgewerkt met grind in 1908; dankzij mevrouw Van de Weyngaert genoemd naar de heilige Gerardus van Majella. Beboomde straat met veelal halfvrijstaande eengezinswoningen van twee bouwlagen, ter hoogte van het eerste deel grotendeels uit eerste helft 20ste eeuw en ter hoogte van het tweede deel vooral uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Op nummer 35 kinesistenpraktijk naar ontwerp van Jo Van Bouwel uit 1979. Modulair opgevat ontwerp, met mogelijkheid tot omvorming in drie afzonderlijke woonelementen. Op nummer 36 woning naar ontwerp van Jo Van Bouwel uit 1973.

• Gemeentelijk Archief Ekeren, Bouwdossiers, 1979 0129, 1979 5129.
  • ASSELBERGH R. 1992: Over onze straten gesproken, s.l., 46-47.