Herautenlaan

Beschrijving

Straat in de wijk Donk die loopt vanaf de Oude Baan en overgaat in een landelijk pad in de richting van de Oude Landen. Eengezinswoningen van twee bouwlagen uit tweede helft 20ste eeuw. Aan het begin van de straat nog enkele woningen uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Op nummer 7 hoeve met kern die mogelijk opklimt tot de 17de eeuw. Omstreeks 1850 was reeds een identiek bouwvolume zichtbaar. De hoeve was dan in het bezit van baron Van Ertborn - de Wael, eigenaar van Hof ter Borcht in Donk-Brasschaat.

• Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders, Primitieve kadasterkaart Ekeren circa 1850.
  • D’HOOGE W. 2005: Hoeves in de Donk - lezing Nobele Donk, onuitgegeven tekst, bewaard in documentatiecentrum Antwerpen Noorderpolders.

Auteurs: Cappuyns, Toon