Pachthofstraat

Beschrijving

De Pachthofstraat, genoemd naar de voormalige aanwezigheid van het oude, gesloten pachthof Keyaerts (legger Vandermaelen Keyaets perceel sectie B 110), wordt getypeerd door een lintbebouwing van bel-etage woningen uit het derde kwart van de 20ste eeuw, een type dat veelvuldig voorkomt in bepaalde straten van het dorpscentrum, daarmee refererend aan de belangrijke woonuitbreiding die Nossegem kende in deze periode. Bij de verkavelingsvergunning van deze straat was er naar verluidt de verplichting om de poort van het oude pachthof opnieuw op te richten.