Cammaertsstraat

Beschrijving

Korte verbindingsstraat tussen het dorpscentrum (Mechelsesteenweg) en de Taymansstraat met een heterogene, voornamelijk 20ste-eeuwse bebouwing. Nummer 19 is een voorbeeld van een dorpswoning met een art-decogetinte lijstgevel uit de jaren 1920 met bewaard schrijnwerk en glas in lood. Nummer 27 is een voorbeeld van een lokaal veel voorkomend gecementeerde lijstgevel met decoratief uitgewerkte omlijstingen uit begin 20ste eeuw. De "Zonnenhoeve" op nummer 31 is een sterk aangepaste hoeve waarvan een totale reconstructie in 1882 werd opgetekend op het kadaster, met gebruik van zandsteen in de zijgevel.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling IV (Sterrebeek), 1882/4 (nummer 31).

Auteurs: Verwinnen, Katrien