Voskapelstraat

Beschrijving

Verbindingsstraat tussen het centrum van Sterrebeek en het gehucht Voskapel. De straat loopt in noordoostelijke richting vertrekkend vanop de Mechelsesteenweg aan de "Rollewagen". Het gehucht Voskapel (zie gemeente-inleiding) waarnaar de straat vernoemd is ligt op de kruising van Nossegem, Sterrebeek, Kortenberg en Everberg.

Op het einde van de straat ligt tegenover Afspanning "In den Leeuw" een kleine pijlerkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Fatima (herbouwd midden 20ste eeuw). Deze kapel staat al aangeduid op de topografische kaart van 1875.

Auteurs: Verwinnen, Katrien