Antoon Sanderusstraat

Beschrijving

De Antoon Sanderusstraat is gelegen in de Meerhemwijk. De meeste straten vertonen er een zelfde vrij monotoon beeld van identieke straatwanden bestaande uit ééngezinswoningen met drie bouwlagen van twee traveeën onder doorlopende of iets verspringende kroonlijst. Risalieten en het gebruik van verschillend getinte baksteen verbreken enigszins de eentonigheid. Varianten in de vensteropeningen.

De Sanderusstraat bevat eerder middelgrote burgerhuizen met neoclassicistisch getinte, witbepleisterde rijhuizen en fraaie bakstenen gevels in een art-nouveau- of art-decogetinte stijl; het hoekcomplex Tolhuislaan 122-Sanderusstraat 64 leunt eerder aan bij de Amsterdamse school van 1930 (jaartal op gevel).