Heuvelstraat

Beschrijving

In de 16de eeuw de meest bebouwde straat na het dorpscentrum. Eertijds stonden er voornamelijk hoeven en tot in 1648 de pastorie, waar nu de zogenaamde woningen De Fonteyn staan.

Grotendeels lintbebouwing met burgerhuizen van twee bouwlagen vanaf het vierde kwart van de 19de eeuw. Enkele tussenliggende arbeiderswoningen van één bouwlaag uit de 19de eeuw. Noordzijde grotendeels ingenomen door in tuinen gelegen landhuizen uit het vierde kwart van de 19de en het eerste kwart van de 20ste eeuw opgetrokken in nabijheid van het station. Aan straatzijde werden hun domeinen afgesloten door hekken.

Auteurs: Wylleman, Linda