J.B. Devlemincklaan

Beschrijving

Deze straat werd genoemd naar Jan-Baptist De Vleminck, burgemeester van Zaventem in de periode 1896-1912 (op zijn overlijdensprentje staat blijkbaar verkeerdelijk 1921); ze vormt een hellende, rechte verbinding tussen de Grote Daalstraat en de Leuvensesteenweg. De oostzijde vertoont bij het begin sociale woningbouw en verderop bel-etagewoningen vanaf het derde kwart van de 20ste eeuw. De westelijke zijde wordt nagenoeg helemaal ingenomen door akkers met als enige bebouwing het nummer 181, een villa die kadastraal werd geregistreerd in 1937 en qua uitzicht verwijst naar het regionalisme.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling I (Zaventem), 1937/16.
  • LAUWERS J. 1979: Zaventem: zijn watermolens, zijn Sint-Martinus, zijn luchthaven, Tielt, 470.