Keibergstraat

Beschrijving

Eenzijdig bebouwde straat langs de zuidelijke zijde van de spoorlijn Brussel-Leuven tussen het Heldenplein en de Fabrieksstraat; de straat wordt overwegend gekarakteriseerd door arbeiderswoningen (nummers 49-53 uit het begin van de 20ste eeuw) en resten van industriële relicten zoals het inmiddels gerenoveerde nummer 35 en de werkhuizen van de voormalige autofabriek Exelsior, vandaag ingenomen door draadweverij Gondrexon, zie gemeente-inleiding. Nummer 11 is een voorbeeld van de regionaal veel voorkomende gecementeerde lijstgevel met uitgewerkte omlijstingen, uit het eerste decennium van de 20ste eeuw, nummer 23 verwijst door zijn geschilderd, doch vandaag moeilijk leesbaar opschrift nog naar de vroegere bewoner 'H. Holbrechts(?)-Verbist/ plekker-witter'’, als getuige van de traditioneel in de omgeving van het station gevestigde kleine 'zelfstandige'.