Vijverstraat

Beschrijving

Oorspronkelijk was de Vijverstraat een particuliere losweg die in de loop van de 19de eeuw werd omgevormd tot openbare weg.

Sterk hellende straat, gelegen in het historische centrum van Zaventem, vlak bij de Sint-Martinuskerk. Ze vertrekt van aan de Kerkstraat en het Kerkplein en loopt in zuidelijke richting naar de Parklaan. De naam zou verwijzen naar de grote vijver in het nabijgelegen Centrumpark. Aan de oneven zijde wordt de straat ingenomen door bel-etagewoningen, aan de pare zijde wordt het begin gemarkeerd door een tuinmuur van zandsteen, het einde eveneens door bel-etagewoningen.

• LAUWERS J. 1979: Zaventem: zijn watermolens, zijn Sint-Martinus, zijn luchthaven, Tielt, 49.