de Robianostraat

Beschrijving

Licht hellende en korte straat die een rechte verbinding vormt tussen de Brusselsesteenweg en de Tervurenlaan. Ze werd aangelegd tussen 1906 en 1910, gevolgd door een periode van verkavelingen tussen 1910 en 1914. Om de ruimte maximaal te benutten werd geopteerd voor smalle kavels. Tot vandaag vertoont de straat aan weerszijden een homogene lintbebouwing van burgerhuizen, overwegend in eclectische stijl, meestal uit het tweede decennium van de 20ste eeuw. Aan de even zijde ook later opgetrokken gevels uit de jaren 1920 met erkeruitbouw op de verdieping zoals de nummers 18-20, 24-30.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Tervuren, afdeling II (Tervuren), 1906/8, 1910/6.

Auteurs: De Vries, Birgit; Kennes, Hilde