Geografisch thema

Hertenbergstraat

ID
16757
URI
https://id.erfgoed.net/themas/16757

Beschrijving

De Hertenbergstraat vormt de verbinding vanaf de Duisburgsesteenweg in zuidwestelijke richting met de Ringlaan. De Ferrariskaart van 1770-1778 toont, net als vandaag, bij het begin rechts de domaniale kweekvijvers voor karper, de zogenaamde scavoiren, waarvan inmiddels een deel werd gedempt. Ertegenover ligt het kasteel de Robiano; verderop vertoont de straat slechts enkele panden aan de rechterzijde, de linkerzijde is op dat ogenblik volledig onbebouwd. Tot vandaag bleef dit uitzicht grosso modo behouden met uitzondering van het onbebouwde deel aan de linkerzijde waar momenteel een 20ste-eeuwse verkaveling het uitzicht bepaalt.

 • Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.

Bron     : -
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  :


Relaties

 • Omvat
  Kapel Heilige Rita

 • Omvat
  Kasteeldomein de Robiano

 • Omvat
  Villa Het waterkasteeltje

 • Is deel van
  Tervuren


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hertenbergstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/16757 (Geraadpleegd op )