Molenweg

Beschrijving

De Molenweg vertrekt in het verlengde van de Tervuursesteenweg en loopt in zuidelijke richting naar de Hulststraat. Op de Ferrariskaart van 1770-1778 en de Poppkaart van halverwege de 19de eeuw wordt de weg niet als dusdanig weergegeven, maar in de Atlas der Buurtwegen, opgemaakt in de jaren 1843-1845, wordt de weg aangeduid als 'sentier 42', vermoedelijk was het op dat ogenblik een kleine veldweg. Op het nummer 42 bleef nog een eenvoudige serristenwoning van de tweede generatie bewaard met karakteristieke overluifelde inkom; deze woning werd kadastraal geregistreerd in 1930.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Tervuren, afdeling IV (Duisburg), 1930/10.
  • VANDENBREEDEN J. (onder leiding van) 2013: Architecturale en stedenbouwkundige analyse en waardebepaling van het bouwkundig erfgoed van de gemeente Tervuren. Synthetische fase. Deel 2b – Inventarislijst Lindenberg-Zwaluwenlaan, 138.