Sociale woonwijk Terlindehof

Beschrijving

Tussen 1962 en 1967 realiseerde de sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Heerd is Goud Weerd een wijk van 94 woningen aan het Ter Lindehof te Sint-Andries (Brugge), naar ontwerp van Carlos Creytens en Lucien Rotsaert. De woonwijk bestaat uit drie groepen: 32 duplexwoningen in een U-vorm rond een groenzone, 32 woningen (per vier of zes gekoppeld) in strokenbouw (niet voorzien in het oorspronkelijk ontwerp) en 30 appartementen in laagbouwvolumes van drie bouwlagen die in zaagtand geschakeld zijn. Circa 2013 werden de duplexwoningen en appartementen gerenoveerd door Groep 3 architecten (Brugge).

• Onroerend Erfgoed, Archief Inventaris sociale woningbouwpatrimonium (2011-2016), Sitenaam ST-ANDRIES_TERLINDEHOF_3100.
  • Stadsarchief Brugge, bouwvergunningen Sint-Andries 1962/211.
  • S.N. 1997: Monografieën erkende bouwmaatschappijen, in: S.N., Bouwstenen van sociaal woonbeleid '45-'95. De VHM bekijkt 50 jaar volkshuisvesting in Vlaanderen. Deel 2, Brussel, 60-147, 126.

Auteurs: Vandeweghe, Evert