Jozef Reusenslei

Beschrijving

Rechte straat vanuit centrum van de gemeente naar de Herentalsebaan (ten noorden). Naast de kerk de oude herberg "De Valk" met kern uit de 17de eeuw (nummer 2), tegenover de kerk de pastorie en voormalig gemeentehuis (nummers 9-11). Lage arbeidershuisjes van circa 1900 onder pannen zadeldaken, gecementeerde of bepleisterde en beschilderde lijstgevels met rechthoekige muuropeningen: nummers 25, 29-31 en 10-12. Voorts lintbebouwing van rijhuizen uit de 20ste eeuw, onder meer met neoclassicistische bepleisterde en beschilderde voorgevel (nummer 28) of met kleurige baksteengevels: nummers 19-21, 30 en 192.

Auteurs: Steyaert, Rita