Raymond Lauwersstraat

Beschrijving

Straat genoemd naar Raymond Lauwers die op 11 mei 1940 sneuvelde te Elsene. Zijn grafsteen bevindt zich op de gemeentelijke begraafplaats bij het binnenkomen rechts, waar de gesneuvelden van de Tweede Wereldoorlog verzameld zijn in een ereperk.

De bebouwing bestaat uit heterogene, gedeeltelijk gegroepeerde, eengezinswoningen, overwegend uit de 20ste eeuw. Ook hier bleven een aantal serristenwoningen bewaard zoals de nummers 54 en 56 uit de tweede bloeiperiode van de druiventeelt. Hun uitzicht sluit aan bij dat van de doorsneebebouwing uit die periode maar is duidelijk rijker uitgewerkt. Beide panden behielden hun typische, mooi uitgewerkte kroonlijst en werden op het kadaster respectievelijk geregistreerd in 1934 en 1928.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Hoeilaart, 1934/5 (nummer 54), 1928 (1-7)/27 (nummer 56).