Grensstraat

Beschrijving

Historische weg die reeds ingetekend staat op de Ferrariskaart, gelegen op de grens tussen Beersel en Sint-Pieters-Leeuw. De weg splitst zich af van de Bergensesteenweg en loopt in zuidoostelijke richting naar de Zennevallei. Nabij de Zennemeersen buigt de weg af in de richting van de Zennebrug te Lot (nu Frans Walravensstraat).

De straat had een uitgesproken landelijk karakter tot het midden van de 20ste eeuw en werd daarna met vrijstaande villa’s bebouwd. Enkel de historische Hoeve Tastenon-Desaegher bleef bewaard.

• Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijk Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770 – 1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.

Auteurs: Mertens, Joeri