Boonstraat

Beschrijving

Korte verbindingsstraat in het centrum van de gemeente, tussen de Pastoor Bolsstraat en het Winderickxplein. Ze staat ingetekend op de Ferrariskaart als onderdeel van een dreef die van aan de Pastoor Bolsstraat in zuidelijke richting naar Braine-l’Alleud (Eigenbrakel) liep.

De smalle straat kenmerkt zich vandaag door een cluster van kleine vroeg-20ste-eeuwse nijverheids- en handelsgebouwen waaronder de nummers 5-7, de er rechtover gelegen 20ste-eeuwse bijgebouwen van Herberg De Zwaan en het bakstenen handelspand in neostijl op de hoek met de Brusselsesteenweg. De straat is volledig gelegen in het dorpsgezicht van Alsemberg uit 2004.

• Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770 – 1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.

Auteurs: Mertens, Joeri