Grootbosstraat

Beschrijving

Straat ten noordwesten van de dorpskern, in de 18de eeuw voor een deel een voetweg door 'Het Groot Bos' die zich in de 19de eeuw ontwikkelde tot een volwaardige straat. De weg ligt op de hoogte van de noordelijke valleiflank van de Molenbeek en werd bebouwd met vrijstaande woningen op riante percelen vanaf de jaren 1960.

• Atlas Cadastral parcellaire de la Belgique, Philippe-Christian Popp, uitgegeven in 1842-1879, schaal: 1:5000.
  • Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770–1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.

Auteurs: Mertens, Joeri