Geografisch thema

Constant Bauneweg

ID: 17149   URI: https://id.erfgoed.net/themas/17149

Beschrijving

Oudste verbinding tussen Beersel en Drogenbos, vroeger Kelleveldweg, een afsplitsing van de Steenweg op Ukkel. Tot de late 19de eeuw was het een voetwegel. De weg werd vernoemd naar Constant Joseph Baune, geboren op 3 februari 1859 te Musson. Hij was uitgever van historische, heemkundige en toeristische boeken. Als gevolg van zijn tweede huwelijk, nu met Alice Panaux uit Beersel, verhuisde hij van Brussel naar Beersel. Hij bewoonde het pand Kelleveldweg 3. Het huis werd gebouwd in 1911 door Parijzenaar Maurice Roidot.

De straat vertrekt aan de Weidestraat en loopt aanvankelijk parallel met de spoorweg Halle-Schaarbeek; verderop loopt ze verder in noordoostelijke richting naar de Dachelenbergstraat. De straat ontwikkelde zich pas bij het begin van de 20ste eeuw. De bebouwing concentreert zich vooral in het tweede deel en bestaat uit laat-20ste-eeuwse panden.

 • Atlas Cadastral parcellaire de la Belgique, Philippe-Christian Popp, uitgegeven in 1842-1879, schaal 1:5000.
 • HEEMKUNDIG GENOOTSCHAP 2009: Bekende en minder bekende personen die in Beersel door een straatnaam herinnerd worden, En het dorp duurde voort … 11.42, 6-59.

Bron     : -
Auteurs :  Mertens, Joeri
Datum  : 2016


Relaties

 • Omvat
  Buitenhuis

 • Omvat
  Buitenhuis

 • Is deel van
  Beersel