Beling

Beschrijving

Secundaire weg die vertrekt vanaf de Alsembergsesteenweg ter hoogte van de kerk en vervolgens in noordwestelijke richting loopt, grosso modo parallel met de Molenbeek, naar de Sollenbergstraat.

Langs de schaars bebouwde weg enkele arbeiderswoningen met cimorné en mosaïverre (nummers 54-56, uitzonderlijk gesigneerd G. PAYS/ ERMITE/ BRAINE L’ALLEUD), de bierstekerij Brouwershuis opgetrokken in 1910 (nummer 31) en de 17de-eeuwse Belingmolen. Alle panden werden zwaar verbouwd.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Beersel, afdeling III (Dworp), 1910/27 (nummer 31).
  • DEBRAEKELEER W., DEBUSSCHER G., DESMEDT M., MEURISSE R., NEVENS M., WALSCHOT L. & WINDERICKX E. 2013: Brouwerijen en bierstekerijen in Beersel, Beersel, 68-70.

Auteurs: Mertens, Joeri