Dikkemeerweg

Beschrijving

Verbindingsweg op de noordelijke valleiwand, die ten noorden van het centrum vertrekt en in noordelijke richting naar Beersel loopt.

De Dikkemeerweg loopt door uitgesproken landbouwgebied en kenmerkt zich door een reeks van holle wegen, uitgesleten in de valleiwand. De bebouwing is zeer schaars. Ter hoogte van de kruising met de Duvelsborreweg en de Steenblokweg stonden in de 18de eeuw al enkele hoevegebouwen waaronder het Hof te Meigemheide.

• Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770–1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.

Auteurs: Mertens, Joeri