Geografisch thema

Kampendaal

ID
17173
URI
https://id.erfgoed.net/themas/17173

Beschrijving

Noord-zuid lopende ontsluitingsweg van de landerijen tussen de Rilroheidebeekvallei en de Zoniënbosbeekvallei. De weg gaat terug op een voetweg die het veld in de 18de eeuw (aangeduid op de Ferrariskaart van 1770-1778) doorsneed en vermoedelijk een veel oudere oorsprong heeft. Ten zuiden geeft de weg uit op het Hallerbos.

De uitermate landelijke weg is spaarzaam bebouwd met panden uit de 19de en 20ste eeuw van één en twee bouwlagen onder zadeldak. Nummer 50 heeft een opmerkelijke gevel afgewerkt met cimorné. Nabij het Hallerbos twee opvallende gebouwen: het pottenbakkersatelier Delhaye-Van Parijs en de architectenwoning van Jean Delhaye-Keller.

  • Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770–1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Dorpswoning met gevelbekleding in cimorné

  • Omvat
    Pottenbakkersatelier Delhaye-Van Parijs

  • Omvat
    Vakantiewoning Delhaye

  • Is deel van
    Dworp


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kampendaal [online], https://id.erfgoed.net/themas/17173 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.