Steenblokweg

Beschrijving

Gelegen ten noordoosten van de dorpskern, op de Ferrariskaart nog een voetweg die van de Dikkemeerweg in zuidelijke richting naar de Molenbeek liep. Tegen 1841 (Atlas der buurtwegen) liep de voetweg aan de andere kant van de beek zeker door tot aan de Alsembergsesteenweg.

Zeer schaarse bebouwing. Op het einde van de weg ter hoogte van de Dikkemeerweg en de Duivelsborreweg stonden al in de 18de eeuw enkele hoevegebouwen. Vandaag rest er op nummer 49 een tweebeukige langsschuur van drie traveeën, uit eind 19de-begin 20ste eeuw ten westen van het Hof te Meigemheide.

• Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770 – 1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.
  • Atlas van de buurtwegen, opgesteld naar aanleiding van de wet op de buurtwegen van 10 april 1841, schaal 1:2.500 (overzichtsplannen schaal 1:10.000).

Auteurs: Mertens, Joeri