Geografisch thema

Hendrik Schoofsstraat

ID: 1724   URI: https://id.erfgoed.net/themas/1724

Beschrijving

Op samenkomst van Schoof- en Mudaeüsstraat, huis "Sint-Huibrecht", thans Kempisch Museum. Zwaar beschadigd in 1944 en herbouwd in 1954.

Dubbelhuis van zes traveeën en één bouwlaag in bak- en zandsteenbouw onder overkragend zadeldak (leien) op houten klossen; dakvensters en dakkapellen. Verankerde bakstenen lijstgevel op plint met zandstenen afzetting, steigergaten. Rechthoekige beluikte vensters met kleine roedeverdeling in vlakke omlijsting. In derde travee schouderboogvormige deur met bovenlicht, doorlopende omlijsting met steenmerk. Zijtuitgevel op schouderstukken met pinakels en schouwen. Streekmuseum met verzameling voorwerpen in verband met folklore, huisraad, oude ambachten en gilden.

Voor museum hardstenen dragers met wortelmotieven van de oude schepenbank en brokstukken van het schandpaalvoetstuk (kaak).


Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs :  Steyaert, Rita
Datum  : 1985


Relaties