Georges Huynenstraat

Beschrijving

Straat genoemd naar Georges Huynen die sneuvelde te Schaarbeek op 8 april 1943; zijn graf bevindt zich op de gemeentelijke begraafplaats bij het binnenkomen rechts, waar de gesneuvelden van de Tweede Wereldoorlog verzameld zijn in een ereperk. De straat is gelegen in het zuidwestelijke deel van het woongebied van Hoeilaart, vlak bij het Zoniënwoud, ten zuiden van de spoorlijn Brussel-Namen. Historisch kaartmateriaal uit de 18de en 19de eeuw laat duidelijk zien dat deze omgeving op dat ogenblik nog grotendeels behoorde tot het Zoniënwoud. Het gebied, gevat tussen de spoorlijn en het Zoniënwoud, werd verkaveld tijdens het interbellum en groeide uit tot een residentiële wijk in een groene omgeving. De aanleg van de straten werd op het kadaster geregistreerd in 1928; het begin van de huidige Georges Huynenstraat kreeg toen de benaming 'Avenue de la Chenaie' (eikenbos).

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Hoeilaart, 1928/61.