Henri Caronstraat

Beschrijving

De Henri Caronstraat kreeg haar naam van Hendrik Caron die sneuvelde op 11 mei 1940 te Hoepertingen; zijn graf bevindt zich op de gemeentelijke begraafplaats bij het binnenkomen rechts, waar de gesneuvelden van de Tweede Wereldoorlog verzameld zijn in een ereperk.

De straat vormt vandaag de verbinding tussen het Gemeenteplein en de Waversesteenweg. In oorsprong was deze straat het begin van de Waversesteenweg maar na de Tweede Wereldoorlog kreeg ze haar huidige benaming. Vanaf 1894 en dit tot de opheffing, werd ze gekruist door de sporen van de tramlijn Groenendaal-Overijse.