Josse Biesmansstraat

Beschrijving

Straat in noordelijke richting vertrekkend in het centrum, in het verlengde van de Joseph Denayerstraat. Verder ten noorden vormt de straat een knik van 90 graden en loopt ze verder in westelijke richting naar de Brusselsesteenweg.

De straat, voorheen de Sint-Jozefstraat, werd na de Tweede Wereldoorlog vernoemd naar Josse Biesmans, die sneuvelde tijdens de veldslag tegen het Hollandse leger in september 1830.

De bebouwing langs deze straat bestaat voornamelijk uit vrijstaande eengezinswoningen waaronder een aantal serristenwoningen; achter nummer 3 bleef nog een serre van het gebogen type bewaard.