Keizerstraat

Beschrijving

Straat genoemd naar Philippus Muyldermans (1841-1923), de vroegere bewoner-serrist van nummer 9, die bekend stond als 'de keizer'. Ook zijn zes kinderen werden druiventelers: zijn oudste Emiel Muyldermans is de latere bouwheer van Villa Muyldermans, terwijl de tweede zoon Jules een serristenvilla liet bouwen aan de Waversesteenweg.

Vrij korte straat in het noordoosten van de gemeente, zeker tot het einde van de 19de eeuw nog een onbebouwde landweg, zie topografische kaart van 1891. Op de kaart van 1924 is de omgeving ingepalmd door serres. Op een luchtfoto van 1971 is de hele omgeving nog steeds bezaaid met serres en zijn er slechts een vijftal woningen. De huidige bebouwing bestaande uit vrijstaande eengezinswoningen, dateert dan ook overwegend uit het laatste kwart van de 20ste eeuw en het begin van het tweede millennium.

• MAT R. 2005: De Keizerstraat, Zoniën 29.3, 93-100.