Geografisch thema

Tramlaan

ID
17265
URI
https://id.erfgoed.net/themas/17265

Beschrijving

Vrij recente, gebogen verbindingsstraat tussen de Stationsstraat en de Wilgenlaan, aangelegd op de vroegere tramlijn Grimbergen-Meise-Londerzeel, nadat deze in 1968 was opgeheven. De benaming van de straat werd hieraan ontleend. De straat vertrekt trouwens ter hoogte van het vroegere tramstation.

Vandaag wordt de straat gedomineerd door het nieuwe administratieve centrum waarvoor de eerste steen werd gelegd op 30 augustus 2006 naar een ontwerp van Studiebureau W.J. en M.C. Van Campenhout, zie gedenkplaat aan de inkom. Op het grasveld voor het centrum werd in 2015 een monument voor ereburger Eddy Merckx opgericht, een realisatie van P. Gregoir, die hiermee zijn jarenlange bewondering voor het wieleridool tot uiting bracht. De roodbruine sculptuur van Cortenstaal stelt de weg voor met daarop een zegevierende Merckx en acht zwoegende achtervolgers, allen van inox.


Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Tramstation buurtlijn Grimbergen-Meise-Londerzeel

  • Is deel van
    Wolvertem


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Tramlaan [online], https://id.erfgoed.net/themas/17265 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.