Voorbeelden van Dansgelegenheden

ID: 6566 | Bouwkundig element

Danszaal Apollon, later cinema Forum

Brederodestraat 99-103 (Antwerpen)
Het imposante neoclassicistische complex op het bouwblok grenzend aan de Brederode-, de Balans- en de Gelijkheidsstraat gaat terug op de eind-19de-eeuwse danszaal Apollon, in het interbellum omgevormd tot cinema Forum.


ID: 76487 | Bouwkundig element

Café met danszaal Eldorado

Kerkstraat 251 (Grimbergen)
Bakstenen rijhuis van twee bouwlagen onder doorlopend pannen zadeldak, uit het begin van de 20ste eeuw, waarvan de begane grond in de jaren 1920 verbouwd werd tot een woongedeelte, een café in pakketbootstijl en een danszaal in beaux-artsstijl.


ID: 69 | Bouwkundig element

Danszaal Gillade

Louis D'Haeseleerstraat (Aalst)
De zaal Gillade is een danszaal in art-decostijl uit het begin van de 20ste eeuw. De bouwplannen worden getekend door de Gentse architect Jules Lippens. De symmetrische cementen gevelopbouw met bloembanden en geometrische motieven rond de strakke erkers is typisch voor de eerste periode van Jules Lippens. De aanpalende kleinere gebouwen - het voormalig "Amerikaantje" en een pand met houten winkelpui - hebben eveneens gecementeerde, maar eenvoudige gevels.


ID: 304721 | Bouwkundig element

Danszaal Bristol

Hundelgemsesteenweg 173-175, Weldadigheidstraat 10 (Gent)
Woonhuis met achteringelegen danszaal, ontworpen in 1925 door A. Meuleman. Het interieur van de danszaal is volledig bekleed met betegeling door Maison Helman Céramiques d’Art. In 1932 werd de danszaal omgevormd tot cinema.


ID: 30126 | Bouwkundig element

Bioscoop en danszaal

D'Hondtstraat 46, 46A (Ieper)
Voormalige bioscoop en danszaal zogenaamd "Lido" zie opschrift van uithangbord, thans winkelhuis.