ID: 78440 | Bouwkundig element
Grintweg 16, 15B-C (Diksmuide)
Voormalige gemeenteschool gebouwd in de jaren 1920 naar ontwerp van architecten F. de Montigny en L. Somers (Antwerpen). Wederopbouw met inslag van de regionale baksteenarchitectuur. L-vormige plattegrond bestaande uit lage schoolvleugel van 9 traveeën en haaks daarop voormalige directeurswoning met hoogopgaande trapgevel.
ID: 30690 | Bouwkundig element
Bollemeersstraat 14 (Ieper)
Klooster der zusters apostolinnen met achterliggend schooltje, naar ontwerp van architect J. Coomans (Ieper). Klein voortuintje afgezet door middel van laag bakstenen muurtje.
ID: 33030 | Bouwkundig element
Ieperstraat 1 (Zonnebeke)
Alleenstaande pastorie ten zuidwesten van de kerk, gebouwd naar ontwerp van Huib Hoste van 1922. Kubistische baksteenarchitectuur; uitwendige vormgeving bepaald door de inwendige opbouw. Variërend volumespel met vier rechthoekige blokken van respectievelijk twee, anderhalve en één bouwlaag, oorspronkelijk alle onder plat dak.
ID: 33051 | Bouwkundig element
Langemarkstraat 8 (Zonnebeke)
Gemeentehuis en postgebouw naar ontwerp van architect A. Dugardyn van 1925 in neo-Vlaamserenaissance-stijl geïnspireerd op de stadhuisbouw uit de 16de-17de eeuw in de Zuidelijke Nederlanden. Arduinen gevelsteen met bronzen vogel en kleurrijk email van L. Degheus. Lijstgevel van twee bouwlagen en acht traveeën onder zadeldak met centraal dakruitertje onder ingesnoerde leien spits en drie kleine dakkapellen.
ID: 301858 | Bouwkundig element
Dorpplaats, Ieperstraat, Lostraat, Peperstraat, Sint-Maarten, Zwartestraat (Lo-Reninge)
De dorpskom van Reninge wordt sterk bepaald door de oorlogsschade van de Eerste Wereldoorlog en de daaropvolgende wederopbouw. Na de Eerste Wereldoorlog worden zowel de kerk, de pastorie als het gemeentehuis heropgebouwd naar ontwerp van de Oostendse architecten Charles Pil en Henri Carbon.