Boerenlegerstraat

Beschrijving

Deels gekasseid en deels betonbaantje in het oosten van de gemeente. Loopt van dorpskern langsheen het domein van kasteel Arendsnest naar Prins Boudewijnlaan.

Tot eind 19de eeuw landbouwweg. Eerste kasseiing van 1845 uitgevoerd door familie Serruys, eigenaars van Arendsnest. Nogmaals gekasseid in 1889-1891 en bestrating hernieuwd in 1937.

In de dorpskern, gegroepeerde ééngezinswoningen van twee bouwlagen onder zadeldaken, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Tussen dorpskern en kasteel Arendsnest vrij recente bebouwing met voornamelijk lintbebouwing en alleenstaande woningen van twee bouwlagen onder zadeldaken, een bedrijf en enkele tuinbouwbedrijven.

Auteurs: Wylleman, Linda