Strijdersstraat

Beschrijving

Vroegere Dorpsstraat, die grotendeels verbinding vormt tussen Sint-Antoniuskerk en het gemeentehuis. Smalle gekasseide straat met voornamelijk lintbebouwing uit het eerste kwart van de 20ste eeuw aan onpare zijde, en iets oudere bebouwing aan pare zijde onder meer huizengroepen met mogelijke kern uit de 18de eeuw (nummers 2-12), de pastorie van 1857 (nummer 18) en enkele landhuizen uit het vierde kwart van de 19de eeuw.

Straat verbreed circa 1857 bij de bouw van de pastorie, waarbij tevens kerkhofmuur verplaatst en kerkhof vergroot werd. Huisjes naast de pastorie in 1863 afgebroken om de pastorietuin te vergroten. Straat nogmaals verbreed en gekasseid tussen 1889-1891.

Auteurs: Wylleman, Linda