Majoor Charles Claserstraat

Beschrijving

Voorheen zogenaamd "Koophandelstraat" als aflijnende oostelijke as van de Stationswijk, gelijklopend met de spoorlijnen, en tegenhanger van de Nijverheidstraat. Geplaveid in 1867. Bewaarde oorspronkelijke (enkel)huizen met eenvoudige witbeschilderde, bepleisterde lijstgevels van twee bouwlagen en zolderverdieping nummer 2, 5, 6 enzomeer. Voorts, heterogene bebouwing waarin een aantal panden uit de tweede helft van de 19de eeuw werden (en nog worden) vervangen door nieuwe bouw; ook aanpassing van de oorspronkelijke parementen (bekleding van siergevelsteen, cementering, enzomeer).

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle