Reepkenslei

Beschrijving

Gedeeltelijk gekasseide en geasfalteerde zijstraat van Mechelsesteenweg naar kasteel Tanghof, gelegen ten zuiden van de gemeente. Aangelegd door Jan Carlo de Cordes circa 1610, doch komt reeds onder de benaming Lange of Grote Lei voor in 1597. Onder de huidige benaming komt de weg reeds voor vanaf 1666 en betekent zodus weg van het gehucht de Reep naar het Tanghof. Kende ook de benamingen Grote Lei en Lange Dreef. Huidige benaming officieel sinds 1930. Gedeelte tussen kasteel en kruising met Rijkerooistraat afgezoomd met dubbele rij loofbomen. Bebouwing voornamelijk bestaande uit recente villa's.

• VAN PASSEN R., Geschiedenis van Kontich, uitgave gemeentebestuur Kontich, 1964, p. 290, 519.
  • VAN PASSEN R., Toponymie van Kontich en Lint, Gent, Vlaamse Academie voor taal- en letterkunde, 1962, p. 238, 390, 391, 511.

Auteurs: Wylleman, Linda