Rijkerooistraat

Beschrijving

In landbouwgebied bij zogenaamd "Kasteel Tanghof". Verbinding tussen Moorstraat en Hondstraat die de Reepkenslei doorkruist. Huidige benaming officieel sinds 1970. Rijke(n)rooi duidde eertijds op de streek aan de grens met Reet en later op een kadastersectie.

• VAN PASSEN R., Toponymie van Kontich en Lint, Gent, Vlaamse Academie voor taal- en letterkunde, 1962, p. 518. 519.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n2 (Ho-Ra), Brussel - Gent.
Auteurs: Wylleman, Linda