Duffelsesteenweg

Beschrijving

Gekasseide straat in het zuiden van de gemeente. Verbindt dorpskernen van Lint en Duffel. Voormalige Roetaardstraat, reeds vermeld in 1666. Huidige benaming dateert van 1921. In dorpskern lintbebouwing met voornamelijk eengezinswoningen van één à twee bouwlagen, vanaf het eerste kwart van de 20ste eeuw. Vanaf de kruising met Moederhoefstraat alleenstaande woningen van het rij huistype en villa's uit het derde kwart van de 20ste eeuw. Hiertussen enkele 19de-eeuwse hoevetjes, thans alle onbewoond en in vervallen toestand

Auteurs: Wylleman, Linda