Zevenhuizenstraat

Beschrijving

Smalle geasfalteerde zijstraat van Lierse Steenweg in het oosten van de gemeente. In begin het 19de eeuw stonden hier inderdaad zeven woningen en in loop van de 19de eeuw Zevenhuizenstraat genaamd. Huidige benaming sinds 1898. Tamelijk dicht bebouwde straat met alleenstaande woningen uit de tweede helft van de 20ste eeuw en kleine hoeven uit de 19de eeuw.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n2 (Ho-Ra), Brussel - Gent.
Auteurs: Wylleman, Linda