Edegemsestraat

Beschrijving

Verbindingsweg tussen Oude God en het centrum van Edegem. Hoofdzakelijk bebouwing uit midden 20ste eeuw en de tweede helft van de 20ste eeuw (zie bombardement van Mortsel op 5 april 1943), onder meer aan westzijde Sint-Vincentiuslyceum (nummer 40) en ertegenover achtergebouwen van de gemeentelijke Sint-Lutgardisschool. Voorts eenvoudige burgerhuizen van twee à drie bouwlagen, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, enkele gedateerd: 1908 (nummer 79) en 1910 (nummer 81). Aan oostzijde, tussen Edegemsestraat en Edmond Thieffrylaan, begraafplaats Oude God, in 1892-93 aangelegd naar ontwerp van tuinbouwkundige L. Borré.

Auteurs: Steyaert, Rita