Rubensstraat

Beschrijving

Rechte straat vertrekkend in zuidelijke richting aan de Sint-Benedictuskerk, in 1982 deels omgevormd tot woonerf. Vrij gaaf bewaarde gevelwanden met eenvoudige burgerhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, enkelhuizen van twee à drie traveeën en twee bouwlagen; kleurige bakstenen lijstgevels met doorlopende banden. Rechthoekige, segment- of rondboogvormige vensters. Nummer 28 met oorspronkelijke ramen, nummer 30 met rechthoekige vensters onder I-balken met rozetten. Nummer 65 naar ontwerp van Gustave Fierens met art-nouveau-elementen op bovenverdieping.

Auteurs: Steyaert, Rita