Wijnegemsteenweg

Beschrijving

Lange rechte betonbaan lopend vanaf kruising met Kerkstraat in zuidelijke richting naar Wijnegem. Bij dorpskern lintbebouwing met eengezinswoningen tot twee bouwlagen onder zadeldaken, voornamelijk uit het tweede en derde kwart van de 20ste eeuw; ertussen aantal dorpswoningen uit de 18de en 19de eeuw.

Verder gegroepeerde woningen tot twee bouwlagen vanaf het eerste kwart van de 20ste eeuw maar voornamelijk uit uit het tweede en derde kwart van de 20ste eeuw en meer naar het zuiden toe villabouw vanaf circa 1950.

Ertussen landelijke woningen en hoeven uit de 18de tot 19de eeuw, het "Vinkenhof" en toegangen tot het domein van het "Hof ter Linden".

Auteurs : Wylleman, Linda